Image

Accu veiligheidsvoorschriften

Voordat je de weg op gaat met je elektrische fiets, is het essentieel om op de hoogte te zijn van de veiligheidsrichtlijnen en juiste behandeling van de batterij. Hieronder vind je gedetailleerde instructies om ervoor te zorgen dat je accu optimaal presteert en veilig wordt gebruikt tijdens je ritten.

1. Plaatsing en opslag accu 

Het is van vitaal belang om de lithiumaccu niet in de nabijheid van warmtebronnen te plaatsen, zoals open vuur, ontvlambare gassen of vloeistoffen. Hitte kan leiden tot lekkage of zelfs brand, en in extreme gevallen kan de accu exploderen. Zorg er ook voor dat de accu en oplader worden bewaard op een open, droge locatie om mogelijke schade te voorkomen.

2. Je accu opladen en ontladen

Om de prestaties en levensduur van de lithiumaccu te optimaliseren, is het raadzaam om een maandelijkse onderhoudslading uit te voeren, zelfs als de e-bike niet wordt gebruikt. Tijdens langdurige opslagperiodes (langer dan een maand) wordt aanbevolen om de acculading tussen de 40% en 60% te houden. Dit minimaliseert de stress op de accu en verlengt de levensduur.

3. Oplaadtijd en koeling

Wanneer de accu volledig leeg is, laad deze dan binnen 24 uur op met een oplaadtijd van minstens 3 uur. Dit voorkomt schade aan de accu en optimaliseert de prestaties op lange termijn. Na een lange fietstocht is het belangrijk om de accu eerst af te laten koelen tot kamertemperatuur voordat je begint met opladen.

4. Veilig gebruik van je accu

Vermijd het direct opladen van de accu na een lange rit, aangezien de accu mogelijk nog warm is. Laat de accu minstens 2 uur afkoelen voordat je begint met opladen. Dit minimaliseert het risico op oververhitting en verlengt de levensduur van de accu.

5. Regelmatig onderhoud

Zorg voor regelmatig onderhoud van de accu en e-bike volgens de instructies van de fabrikant. Controleer regelmatig op tekenen van slijtage of beschadiging en neem indien nodig contact op met een erkende serviceprovider voor inspectie en onderhoud.

Door deze richtlijnen strikt te volgen, kunt u niet alleen de levensduur van uw accu maximaliseren, maar ook de veiligheid en prestaties van uw e-bike optimaliseren.

Heb je toch nog vragen over het gebruik van je accu? Neem dan contact op met onze klantenservice. Is je accu defect en ben je op zoek naar een nieuwe? Bestel hier je nieuwe accu.

SECRET DISCOUNT deal

Sta je op het punt om een Fatbike aan te schaffen? Dan hebben wij een secret deal. Stuur ons een WhatsApp-berichtje met “secret” en ontvang dit unieke cadeau bij je fatbike.