Image

Het Fietsplan

Wat is het fietsplan?

Met het fietsplan kun je belastingvrij een fiets aanschaffen. Dit betekent dat je geen loonbelasting betaalt over het bedrag dat je werkgever vergoedt voor de fiets. Je bespaart geld en investeert in je gezondheid en duurzaamheid. Fietsen naar het werk vermindert je CO2-uitstoot en draagt bij aan een schoner milieu.

En nog meer goed nieuws: een fatbike komt ook in aanmerking voor het fietsplan! Dat betekent dat je kunt genieten van alle voordelen van een fatbike terwijl je profiteert van het belastingvoordeel.

Hoe kan Voltbikes me helpen?

Bij Voltbikes maken we het je makkelijk. Onze experts staan klaar om je te adviseren bij het kiezen van de perfecte fatbike die past binnen het budget van je fietsplan en jouw persoonlijke voorkeuren. 

Zodra je jouw droomfiets hebt gekozen, zorgen wij voor alle benodigde documenten en administratieve afhandeling met je werkgever. Je hoeft je nergens zorgen over te maken – wij regelen alles.

Wat moet ik doen?

 1. Informeer bij je Werkgever:
  Vraag bij je werkgever een fietsplan aanbiedt en wat de voorwaarden zijn.
 2. Bezoek Voltbikes
  Stap binnen in onze winkel, bekijk ons online aanbod of neem contact op met Voltbikes. Onze deskundige medewerkers helpen je graag met persoonlijk advies over fatbikes.
 3. Administratie en Documenten
  Wij regelen alles. Van het opstellen van de benodigde documenten tot de afhandeling met je werkgever. De betaling gebeurd via je werkgever of je betaalt en krijgt het geld terug van je werkgever.
 4. Geniet van je Nieuwe Fatbike:
  Zodra de papieren in orde zijn, leveren wij jouw nieuwe fatbike snel bij je af. Je kunt direct beginnen met fietsen en genieten van alle voordelen.

Kom langs bij Voltbikes of bezoek onze website om jouw ideale fatbike te vinden. Wij staan klaar om je te helpen en ervoor te zorgen dat je zorgeloos van je nieuwe fiets kunt genieten.

Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. We kijken ernaar uit om je op weg te helpen!

Fietsplan - werkgevers info

Hoe koop ik een elektrische fiets via het fietsplan van de werkkosten-regeling?

Om een nieuwe elektrische fatbike aan te schaffen via de WKR, doorloop u drie stappen. Door deze stappen te volgen, kunt u uw werknemer laten genieten van een nieuwe elektrische fiets of elektrische fatbike, aangeschaft via het fietsplan.

STAP 1

Bepaal het budget en administratie stroop.

Uw werkgever de administratie zelf beheren of ervoor kiezen dit over te dragen aan een bemiddelaar zoals Bedrijfsfietsen Nederland (BFN), ABC Fietsplan, Nationaal Fietsplan (NFP) of FiscFree. Deze ervaren partijen kunnen u goed adviseren. Houd er rekening mee dat externe bemiddelaars extra kosten in rekening brengen, namelijk 15% van het aanschafbedrag, met een maximum van €1000, waardoor het maximale bedrag op €150 komt. Bedrijven zoals Bedrijfsfietsen Nederland, ABC Fietsplan, Nationaal Fietsplan of FiscFree zijn optioneel; als uw werkgever de administratie zelf beheert, zijn deze niet nodig.

STAP 2

Kies uw nieuwe elektrische fiets uit op Voltbikes.nl of in onze winkel

Laat uw werknemer een elektrische fiets kiezen op Voltbikes.nl of koop deze in onze winkel in Nederland. Als de gewenste fiets een hogere aanschafwaarde heeft dan het bedrag dat het fietsplan, dient u werknemer het verschil zelf bij te betalen en af te rekenen.

Let op: Het is belangrijk dat de persoon die bestelt, ook de fiets in ontvangst neemt, aangezien er bij ontvangst van de fiets uit het fietsplan een handtekening vereist is.

STAP 3

De betaling

De wijze waarop u de fiets dient te betalen, Er zijn drie betalingsmogelijkheden bij het fietsplan:

 • U werknemer betaalt zelf en declareert het aankoopbedrag bij u als werkgever;
 • Uw  betaalt (wij sturen de factuur naar u);
 • De betaling verloopt via een bemiddelaar (zoals eerder genoemd) en zij regelen de betaling met u. Bij betaling via een bemiddelaar worden extra kosten in rekening gebracht.

Een elektrische Fatbike via ons fietsplan?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs
SECRET DISCOUNT deal

Sta je op het punt om een Fatbike aan te schaffen? Dan hebben wij een secret deal. Stuur ons een WhatsApp-berichtje met “secret” en ontvang dit unieke cadeau bij je fatbike.