Fietsplan via Voltbikes.nl

Wat is het fietsplan?

Steeds meer werkgevers hechten belang aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en zien de voordelen van een vitaliteitsbeleid voor de werknemers. Om dit te ondersteunen is er het Nationaal Fietsplan, waarmee zowel werkgevers als werknemers kunnen profiteren van de voordelen die dit fietsplan met zich meebrengt. Naast de bijdrage aan de vitaliteit van het bedrijf en de werknemers heeft het fietsplan ook een ander mooi doel. Dankzij het door de overheid ondersteunde fietsplan dringen we samen de CO2-uitstoot terug.

De benaming van het fietsplan is in de loop der tijd wat veranderd. Sinds 1 januari 2015 is er in Nederland een nieuwe werkkostenregeling van kracht, waardoor het fietsplan zoals we dat kennen iets is aangepast. Voor de werknemer verandert er niets, en voor de werkgever is het alleen wat eenvoudiger geworden. In de werkkostenregeling (WKR) is vastgelegd dat de werkgever een percentage van 1,2% van het totale brutoloon mag gebruiken voor onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers. Als er voldoende ruimte is bij uw werkgever, kunt u belastingvrij een fiets aanschaffen met het fietsplan via uw werkgever.

Hoe werkt het fietsplan?

Een van de eerste vragen die waarschijnlijk bij u opkomt wanneer u denkt aan het fietsplan is: “Hoe werkt het fietsplan?”. Eigenlijk is dat heel simpel, via uw werkgever kunt u met voordeel een nieuwe elektrische fiets of elektrische fatbike aanschaffen. U betaalt deze fiets dankzij het fietsplan uit uw brutoloon, vergelijkbaar met kilometervergoeding. Bij de aanschaf van een fiets betaalt u in feite geen belasting over dit bedrag, wat het financieel aantrekkelijk maakt. Bekijk ons aanbod. 

Zijn er nog kosten aan verbonden?

Als u gebruik maakt van een bemiddelaar zoals Bedrijfsfietsen Nederland (BFN), ABC Fietsplan, Nationaal Fietsplan (NFP) of FiscFree, dan zijn er kosten verbonden aan het fietsplan. Deze bemiddelaars rekenen de volgende extra bemiddelingskosten: Nationaal Fietsplan, Bedrijfsfietsen Nederland, ABC Fietsplan en FiscFree rekenen een vergoeding van 15% over de prijs van de fiets die wordt gekocht via het fietsplan, evenals over eventuele accessoires (met een maximumbedrag van €150 voor uw fiets en een percentage van 10% voor accessoires). Dit bedrag komt bovenop de totaalprijs van uw bestelling.

Fietsplan ter bevordering van de vitaliteit van uw werknemers

Als werkgever kunt u het fietsplan beschikbaar stellen aan uw werknemers, waarmee u het gebruik van elektrische fietsen en elektrische fatbikes voor woon-werkverkeer stimuleert. Veel werknemers beschouwen het fietsplan als een gunstige secundaire arbeidsvoorwaarde. Sommige werknemers zullen daarom eerder kiezen voor een werkgever die het fietsplan aanbiedt. Naast de positieve invloed op het aannemen van nieuwe medewerkers verhoogt het fietsplan ook de arbeidsproductiviteit. Omdat fietsen gezond is, zullen werknemers minder snel ziek zijn, een hoger concentratievermogen hebben en hun weerstand verbeteren.

Fietsplan ter bevordering van de vitaliteit van uw werknemers

Als werkgever kunt u het fietsplan beschikbaar stellen aan uw werknemers, waarmee u het gebruik van elektrische fietsen en elektrische fatbikes voor woon-werkverkeer stimuleert. Veel werknemers beschouwen het fietsplan als een gunstige secundaire arbeidsvoorwaarde. Sommige werknemers zullen daarom eerder kiezen voor een werkgever die het fietsplan aanbiedt. Naast de positieve invloed op het aannemen van nieuwe medewerkers verhoogt het fietsplan ook de arbeidsproductiviteit. Omdat fietsen gezond is, zullen werknemers minder snel ziek zijn, een hoger concentratievermogen hebben en hun weerstand verbeteren. Via Google kunt u hier genoeg informatie over vinden.

Fietsplan fatbike

Hoe koop ik een elektrische fiets via het fietsplan van de werkkosten-regeling?

Om een nieuwe elektrische fatbike aan te schaffen via de WKR, doorloop u drie stappen. Door deze stappen te volgen, kunt u genieten van uw nieuwe elektrische fiets of elektrische fatbike, aangeschaft via het fietsplan van uw werkgever.

STAP 1

Overleg met uw werkgever over het fietsplan

Overleg met uw werkgever over de mogelijkheid en het budget voor de aanschaf van een fiets binnen het fietsplan. Uw werkgever kan de administratie zelf beheren of ervoor kiezen dit over te dragen aan een bemiddelaar zoals Bedrijfsfietsen Nederland (BFN), ABC Fietsplan, Nationaal Fietsplan (NFP) of FiscFree. Deze ervaren partijen kunnen u goed adviseren. Houd er rekening mee dat externe bemiddelaars extra kosten in rekening brengen, namelijk 15% van het aanschafbedrag, met een maximum van €1000, waardoor het maximale bedrag op €150 komt. Bedrijven zoals Bedrijfsfietsen Nederland, ABC Fietsplan, Nationaal Fietsplan of FiscFree zijn optioneel; als uw werkgever de administratie zelf beheert, zijn deze niet nodig.

STAP 2

Kies uw nieuwe elektrische fiets uit op Voltbikes.nl of in onze winkel

Bestel uw nieuwe elektrische fiets op Voltbikes.nl of koop deze in onze winkel in Nederland. Als de gewenste fiets een hogere aanschafwaarde heeft dan het bedrag dat het fietsplan van uw werkgever toestaat, dient u het verschil zelf bij te betalen en af te rekenen.

  • Let op: Het is belangrijk dat de persoon die bestelt, ook de fiets in ontvangst neemt, aangezien er bij ontvangst van de fiets uit het fietsplan een handtekening vereist is.

     

STAP 3

De betaling

De wijze waarop u de fiets dient te betalen, hangt af van de wensen van uw werkgever. Informeer hiernaar bij uw werkgever. Er zijn drie betalingsmogelijkheden bij het fietsplan:

  1. U betaalt zelf (via uw gewenste betaalmethode) en declareert het aankoopbedrag bij uw werkgever;
  2. Uw werkgever betaalt (wij sturen de factuur naar uw werkgever);
  3. De betaling verloopt via een bemiddelaar (zoals eerder genoemd) en zij regelen de betaling met uw werkgever. Bij betaling via een bemiddelaar worden extra kosten in rekening gebracht.

Wil jij een elektrische Fatbike via ons fietsplan?

Neem dan contact op met een van onze adviseurs