Image
Fatbike gestolen

ANTI-DIEFSTAL: Bescherm je fatbike tegen diefstal.

Fatbike gestolen of heb je diefstal-schade aan je fatbike? Fietsdiefstal is helaas een wijdverbreid probleem, maar met doordachte voorzorgsmaatregelen kun je de kans op diefstal aanzienlijk verkleinen. Hier delen we uitgebreide tips om dieven een stap voor te blijven en je fatbike te beschermen. Vergeet niet dat het verzekeren van je fatbike altijd een verstandige keuze is!

 1. Binnen stallen of goed beveiligd buiten zetten

  Als je je fatbike niet binnen kunt stallen, zorg er dan voor dat je deze goed beveiligd buiten plaatst. Maak gebruik van vaste objecten zoals lantaarnpalen, bomen of stevige fietsenrekken. Indien het niet mogelijk is om de fatbike beveiligd te stallen, is het belangrijkste dat deze stevig is vastgemaakt. Soms is het ook mogelijk om de fatbike te parkeren met camera-toezicht. Wij adviseren om hier zeker gebruik van te maken.

 2. Kies strategische parkeerplekken

  Selecteer verstandig waar je je fatbike parkeert. Plaats deze op drukke locaties met voldoende verlichting. Diefstal wordt minder waarschijnlijk op plaatsen waar dieven snel opgemerkt kunnen worden. Bewaakte fietsenstallingen zijn hierbij uiteraard de beste keuze!

 3. Kies een sterk en lang slot (ART 2+) of gebruik 2 sloten

  Investeer in een krachtig en vooral lang slot met een minimale anti-diefstal classificering van ART2. Deze sloten zijn moeilijker te kraken en worden vaak vereist door verzekeraars. Overweeg ook het gebruik van twee sloten voor extra veiligheid. Zorg er altijd voor dat je fatbike aan een vast object is bevestigd om te voorkomen dat dieven deze eenvoudig kunnen meenemen. Bekijk onze sloten.

 4. GPS Tracker

  Vergroot je bescherming met een GPS tracker of alarmsysteem op je fatbike. Hoewel een GPS tracker een dief niet altijd zal afschrikken, stelt het je wel in staat om actie te ondernemen nadat je fatbike gestolen is. Plaats de tracker op strategische locaties, zoals in het voor- of achterlicht, de elektrische behuizing, de kabelboom, of de framebuis. Neem contact op voor meer informatie over onze GPS-systemen.

 5. Alarmsysteem

  Een alarmsysteem blijft een krachtige afschrikmethode. Het activeert luid geluid wanneer iemand de fatbike aanraakt en kan ook meldingen via een app genereren. Hoewel er een risico is op onbedoelde activering, blijft het een bewezen effectieve methode om dieven af te schrikken. Bekijk onze fatbike alarmsystemen.

 6. Accu veiligheid

  Omdat de accu vaak het meest waardevolle onderdeel is, overweeg maatregelen zoals het verwijderen van de accu bij het parkeren op risicovolle plaatsen. Als dit niet mogelijk is, overweeg dan een extra accu slot voor extra beveiliging.

Bescherm jouw Avontuur met Voltbikes.nl

Onze toewijding aan jouw fietsplezier gaat hand in hand met bescherming. Kijk op onze pagina’s voor hoogwaardige anti-diefstal accessoires, waaronder alarms en sloten. Elk product is zorgvuldig gekozen, erkend en grondig getest op kwaliteit.

Bij Voltbikes.nl staan we niet alleen voor betrouwbare producten; we bieden ook deskundig advies om jouw fatbike-avontuur nog onvergetelijker te maken. Wil je advies bij je aankopen, dan nodigen we je graag uit om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag bij het maken van de juist keuzes. Ontdek bijv. onze partner voor GPS systemen, met een indrukwekkend terug-vind-percentage van 96 procent binnen 48 uur. 

INTERESSE IN EEN FATBIKE VAN VOLT?

Onze hoogwaardige e-bikes bieden een groene en duurzame mobiliteitsoplossing.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

ONTDEK MEER

B2B

FATBIKE

Fatbikes in het nieuws

In het nieuws zien we regelmatig berichten over fatbikes die de aandacht trekken, maar helaas niet altijd op een positieve manier. Opvallend genoeg lijkt de negatieve perceptie niet in lijn te zijn met de werkelijkheid van wat een fatbike werkelijk is: een elektrische fiets met dikke banden.

Beste Fatbike 2023

De beste Fatbike van 2023

De wereld van elektrische fatbikes heeft in 2023 een nieuwe dimensie bereikt, met een overvloed aan keuzes voor avontuurlijke fietsers. Onder de populairste modellen van

SECRET DISCOUNT deal

Sta je op het punt om een Fatbike aan te schaffen? Dan hebben wij een secret deal. Stuur ons een WhatsApp-berichtje met “secret” en ontvang dit unieke cadeau bij je fatbike.