Fatbike ouxi v8 met achterzitje

Zakelijk Fietsen: Ontdek de voordelen van afschrijven en fiscale regelingen

Zakelijke fiets belastingdienst

Fiets van de zaak? In een wereld waarin duurzaamheid en mobiliteit hoog op de agenda staan, overwegen steeds meer ondernemers de aanschaf van een fiets voor zakelijk gebruik. Of je nu je personeel wilt belonen, de fiets inzet als leenfiets voor klanten, pakketjes wilt bezorgen of gewoon wilt profiteren van fiscale voordelen, een zakelijke fiets kan een slimme investering zijn. In dit artikel bekijken we de mogelijkheden voor het aanschaffen van een zakelijke fiets en de voordelen van afschrijven, met specifieke aandacht voor regelingen zoals de KIA-regeling en het schenken van fietsen aan personeel.

Waarom een zakelijke fiets?

De voordelen van zakelijk fietsen zijn divers. Niet alleen draag je bij aan een duurzamere wereld, maar je kunt ook profiteren van aantrekkelijke fiscale regelingen. Denk bijvoorbeeld aan de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), die het voor ondernemers mogelijk maakt om investeringen, waaronder de aanschaf van bedrijfsfietsen, fiscaal te stimuleren.

Fiets je meer dan 10% zakelijke kilometers met een fiets, dan mag je jouw fiets ook op de zaak aanschaffen (opvoeren op de balans) en dan kan je alle kosten van de fiets/e-bike, (bijv. aanschafkosten, onderhoudsbeurt, band plakken, verzekeringen) als aftrekposten opvoeren.

KIA-regeling: Fiscaal voordeel voor ondernemers

De KIA-regeling biedt ondernemers de mogelijkheid om een deel van hun investeringen af te trekken van de belasting. Als je besluit een zakelijke fiets aan te schaffen, kan dit een aanzienlijke fiscale aftrekpost opleveren. Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de voorwaarden en het maximale bedrag dat je kunt aftrekken.

Personeelsbeloningen: Fiets als geschenk of relatiegeschenk

Een fiets is niet alleen een handig transportmiddel, maar ook een geweldig geschenk voor je personeel. Het schenken van een fiets aan je medewerkers kan niet alleen zorgen voor een gezondere en meer actieve levensstijl, maar kan ook bijdragen aan een positieve werksfeer. Bovendien zijn er fiscale voordelen verbonden aan het schenken van een fiets aan personeel. Houd er rekening mee dat er wel regels en voorwaarden zijn, dus het is verstandig om je goed te laten informeren. Bekijk ons fietsplan of neem contact op voor andere mogelijkheden!

Zakelijk gebruik: Fiets als leenfiets of bezorgfiets

Steeds meer bedrijven ontdekken de veelzijdigheid van de zakelijke fiets. Of je nu een fiets wilt inzetten als leenfiets voor klanten, voor het bezorgen van pakketjes of als bezorgfiets, de mogelijkheden zijn eindeloos. Een bedrijfsfiets kan niet alleen bijdragen aan de efficiëntie van je bedrijfsvoering, maar ook aan je groene imago. 

Factuur en garantie: 100% zorgeloos je aankoop

Bij Voltbikes.nl begrijpen we de unieke behoeften van ondernemers als het gaat om zakelijke fietsen. Wij bieden een breed assortiment hoogwaardige elektrische en gewone fietsen die geschikt zijn voor verschillende zakelijke doeleinden. Of je nu op zoek bent naar een robuuste leenfiets, een snelle bezorgfiets of een stijlvolle fiets als personeelsgeschenk, wij hebben de juiste oplossing voor je. Wij leveren alles met factuur en garantie, zodat je met een gerust hart kunt investeren in de toekomst van jouw bedrijf.

Investeer in zakelijke mobiliteit

Het aanschaffen van een zakelijke fiets biedt niet alleen praktische voordelen voor je bedrijf, maar kan ook leiden tot aantrekkelijke fiscale voordelen. Of je nu gebruik maakt van de KIA-regeling, fietsen schenkt aan je personeel, de fiets inzet voor zakelijke doeleinden of alle bovenstaande opties combineert, investeren in zakelijke mobiliteit is een slimme zet.

7 dagen per week telefonisch bereikbaar: Jouw partner in mobiliteit

Bij Voltbikes.nl begrijpen we dat mobiliteit essentieel is voor het succes van jouw onderneming. Daarom zijn wij 7 dagen per week telefonisch bereikbaar om al je vragen te beantwoorden en je te helpen bij het kiezen van de juiste zakelijke fiets. Onze deskundige medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren over de beste opties die passen bij jouw specifieke behoeften.

Overleg met je boekhouding voor optimaal voordeel

Het investeren in zakelijke mobiliteit, zoals het aanschaffen van een fiets voor je onderneming, biedt niet alleen directe voordelen voor je bedrijfsvoering maar kan ook fiscale voordelen met zich meebrengen. Om echter optimaal te profiteren van deze voordelen, raden we je aan om te overleggen met je boekhouding of financiële afdeling.

Elke onderneming is uniek, en de beste fiscale aanpak kan variëren op basis van je specifieke situatie en behoeften. Door te overleggen met professionals die bekend zijn met de laatste wet- en regelgeving, kun je ervoor zorgen dat je de juiste stappen zet en het maximale voordeel behaalt uit de investering in zakelijke mobiliteit. Zij kunnen je adviseren over de KIA-regeling, het schenken van fietsen aan personeel en andere relevante fiscale aspecten.

Bij Voltbikes.nl staan we klaar om je te ondersteunen bij het kiezen van de juiste zakelijke fiets voor jouw onderneming. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie en ontdek hoe wij jouw mobiliteits-doelen kunnen verwezenlijken. Investeer in succes, investeer in mobiliteit, en overleg met je financiële team of partij voor de meest optimale zakelijke fietsoplossingen. Neem vandaag nog contact op met een van onze adviseurs.

Investeer in mobiliteit, investeer in succes met Voltbikes.nl!

INTERESSE IN EEN FATBIKE VAN VOLT?

Onze hoogwaardige e-bikes bieden een groene en duurzame mobiliteitsoplossing.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA

Deel:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

ONTDEK MEER

B2B

FATBIKE

Fatbikes in het nieuws

In het nieuws zien we regelmatig berichten over fatbikes die de aandacht trekken, maar helaas niet altijd op een positieve manier. Opvallend genoeg lijkt de negatieve perceptie niet in lijn te zijn met de werkelijkheid van wat een fatbike werkelijk is: een elektrische fiets met dikke banden.

Beste Fatbike 2023

De beste Fatbike van 2023

De wereld van elektrische fatbikes heeft in 2023 een nieuwe dimensie bereikt, met een overvloed aan keuzes voor avontuurlijke fietsers. Onder de populairste modellen van